Volledig scherm
Doelman Remon Elbers van ESA is Niek van Asselt van vv Dieren maar net de baas in de lucht in de topper van de derde klasse op de openingsdag. © BSR Agency

Titelfavorieten vv Dieren en ESA laten elkaar ‘heel’ op de openingsdag

DIEREN - Het duel tussen Vv Dieren en ESA eindigde zaterdagmiddag in een 1-1 remise op het zonovergoten sportpark Het Nieuwland in Dieren. Beide ploegen mogen dit seizoen tot de titelfavorieten worden getekend in de derde klasse A van zaterdagvoetbal.

Maar het was zaterdagmiddag duidelijk dat beide ploegen nog stappen moeten maken om ook daadwerkelijk de favorietenrol waar te kunnen maken.

De bezoekers uit Arnhem, met veel nieuwe spelers in de basisformatie, kwamen al vroeg in wedstrijd op voorsprong door Job Seinen: 0-1.

Na ruim een half uur legde de goed leidende arbiter Jansen de bal aan de andere kant op de stip. Een terechte beslissing nadat ESA keeper Remon Elbers de doorgebroken Rick Verlaan had gevloerd. Evert Palm, na acht jaar terug op het oude nest in Dieren, schoot de toegekende strafschop onberispelijk raak: 1-1.

Daar bleef het bij. ,,Een juiste uitslag”, vond Wim Kamphuis, trainer van Dieren. ,,De eerste helft was voor ons, na rust had ESA de overhand.” Collega Peter Gerritsen was niet helemaal tevreden met de remise: ,,Op grond van de tweede helft verdiende wij de overwinning. Maar goed, het is zoals het is. Wij willen dit seizoen om de prijzen meespelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1354 stemmen