Volledig scherm
Sherwin Grot hier nog in het shirt van GVVV, waar hij vorig seizoen speelde. © BSR Agency

Topscorer Sherwin Grot terug in selectie DUNO

DOORWERTH - Sherwin Grot keert zaterdag voor de wedstrijd van hoofdklasser DUNO bij SV ARC terug in de selectie van trainer Roy de Haan. De 29-jarige aanvaller was de afgelopen weken afwezig door een financieel conflict met de stichting DunoAir, die bij de club uit Doorwerth over de spelersbetalingen gaat.

Na een gesprek tussen stichting en speler sloot Grot deze week weer bij de selectie aan. De oud-speler van onder meer NEC en de Vitesse-jeugd zal zaterdag tegen ARC op de bank plaatsnemen. ,,Sherwin heeft de afgelopen drie weken bijna niet getraind dus hij zal niet starten. Dat is veel te vroeg”, aldus De Haan. 

Volgens de DUNO-trainer zijn er geen problemen tussen speler en selectie. ,,Sherwin en ik hebben contact gehad en ook de groep en hij gaan goed met elkaar om.”

Plek 4

Toch was de afwezigheid van Grot, topscorer met zes doelpunten, de afgelopen weken niet zonder gevolgen. DUNO verloor tweemaal, scoorde in die wedstrijden niet en zakte van de koppositie naar plek vier in de hoofdklasse A. ,,Jammer dat hij de wedstrijden waarin het er om ging niet beschikbaar was”, doelt De Haan op de verloren duels tegen AZSV (2-0) en VV Rijsoord (1-0) waardoor de eerste periodetitel compleet uit zicht raakte. ,,Maar ook zonder Sherwin hadden we in die duels goed moeten presteren.”

DUNO mist zaterdag in Aphen aan den Rijn tegen ARC (aftrap 14.30 uur) de geblesseerde Jochem Jansen, Hans Cooke en Sam van Essen. Daar tegenover staat de terugkeer van verdediger Mats Grotenbreg, die is hersteld van een hamstringblessure.

Amateurvoetbal