(Voormalig) SC Oranje-trainer Carel van der Velden.
Volledig scherm
(Voormalig) SC Oranje-trainer Carel van der Velden. © foto Rolf Hensel

Trainer Carel van der Velden (SC Oranje) vindt nieuwe club in Utrecht

ARNHEM – Voetbaltrainer Carel van der Velden heeft een nieuwe club gevonden. De oud-profvoetballer wordt trainer bij derdeklasser SC Everstein uit Everdingen in de provincie Utrecht. Tot vorige week was Van der Velden (45) nog coach van SC Oranje, dat ophield te bestaan.

Het bestuur van de Arnhemse club vroeg vanwege oplopende schulden en dalende inkomsten het faillissement aan, omdat er geen toekomstperspectief meer was.

Van der Velden, oud-prof van onder meer Vitesse, FC Wageningen en FC Den Bosch, is dit seizoen ook trainer van Jong RKC in Waalwijk. De geboren Arnhemmer, woonachtig in De Bilt, verbond zich voor twee seizoenen aan SC Everstein, dat uitkomt in de derde klasse zaterdag in het district West 1.

,,Wij denken met Carel van der Velden een ambitieuze trainer in huis te halen die spelers naar een hoger niveau kan brengen’’, laat de club op zijn website weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal