Volledig scherm
Roy de Haan © Gert Budding

Trainer De Haan per direct weg bij DUNO, Oosterhuis opvolger

DOORWERTH - Roy de Haan (34) is niet langer trainer van zaterdaghoofdklasser DUNO. De reeks slechte resultaten in de hoofdklasse A met de ploeg uit Doorwerth werden de oefenmeester maandag fataal. Jan Oosterhuis (56) is zijn opvolger en maakt het seizoen af. Maandagavond leidde hij al de training. Ook assistent-trainer Mark van Wijk vertrekt bij DUNO, Purrel Fränkel blijft wel als assistent van Oosterhuis.

Groesbekenaar De Haan kwam afgelopen zomer van de Nijmeegse tweedeklasser Quick 1888 naar DUNO. De competitiestart in de hoofdklasse A was dit seizoen veelbelovend met zes overwinningen in zeven wedstrijden.

Maar de 0-2 thuisnederlaag tegen AZSV op 26 oktober was het begin van een beroerde reeks van negen wedstrijden waarin één punt werd behaald. Afgelopen zondag verloor DUNO ook in Aalten met 2-0 van AZSV.

Oosterhuis weg bij De Meern

Het ontslag van De Haan en de opvolging door Oosterhuis is een exacte kopie van de situatie bij DUNO vorig seizoen. Toen werd trainer Lodewijk de Kruif net als De Haan in februari, na drie verloren duels in het nieuwe jaar en met de degradatieplaatsen in zicht ontslagen.

Ook toen nam Oosterhuis het over. DUNO eindigde het seizoen in de hoofdklasse als achtste en won de districtsbeker. Dat scenario is nu weer mogelijk.

Oosterhuis kwam afgelopen dinsdagavond beschikbaar toen zijn club De Meern het zondagelftal terugtrok uit de westelijke eerste klasse A. De club uit Utrecht zou na dit seizoen overstappen naar de zaterdag maar zag nu al eerder geen perspectief meer om het seizoen op zondag af te maken.

De Haan combineerde zijn werkzaamheden bij DUNO met het hoofdtrainerschap van zondageersteklasser HVCH uit het Brabantse Heesch. Die club staat in 1C op de negende plaats en legde De Haan halverwege december ook voor komend seizoen vast.

Amateurvoetbal