Volledig scherm
Ed Hagen is per direct weg bij Redichem. © Gert Budding

Trainer Eddy Hagen per direct weg bij Redichem

UPDATE/Verklaring bestuurHEELSUM - Trainer Eddy Hagen is per direct weg bij voetbalclub Redichem, degradatiekandidaat in de derde klasse A. De ploeg uit Heelsum verloor dinsdagavond het degradatieduel van JVC Cuijk (3-5).

Hagen is bezig aan zijn eerste seizoen. Hij zou na dit seizoen al vertrekken en gaat bij het Betuwse OSC aan de slag.

Een jaar geleden gebeurde hetzelfde bij Redichem; toen - in april - moest trainer Fred van Zutphen wijken voor assistent Henny Veenendaal en teammanager (en toenmalig voorzitter) Jan Streefkerk. Zij nemen - samen met Patrick Siccama - de honneurs zaterdag ook weer waar bij de uitwedstrijd tegen Zelos. 

Het bestuur van Redichem plaatste de volgende verklaring op de website:

Vanmorgen heeft het bestuur van c.v.v. Redichem in goede harmonie met hoofdtrainer Eddy Hagen besloten om de verdere samenwerking per direct te beëindigen. De aanleiding van dit besluit zijn de tegenvallende resultaten, waarmee het degradatiegevaar steeds groter wordt.

Vanmorgen heeft het bestuur van c.v.v. Redichem in goede harmonie met hoofdtrainer Eddy Hagen besloten om de verdere samenwerking per direct te beëindigen. De aanleiding van dit besluit zijn de tegenvallende resultaten, waarmee het degradatiegevaar steeds groter wordt. Deze tegenvallende resultaten hebben een brede oorsprong, waar ook de trainer niet altijd invloed op had of kon hebben.

Gisterenavond hebben het begeleidingsteam, afvaardiging van spelers, Technische commissie en trainer Eddy Hagen indringend en constructief met elkaar gesproken hoe de huidige situatie omgebogen kan worden en de komende wedstrijden voldoende punten gehaald gaan worden om degradatie af te wenden. Partijen hebben onvoldoende aanknopingspunten kunnen vinden om voldoende vertrouwen op de benodigde resultaten te hebben.

Na de terugkoppeling van het resultaat van dit overleg heeft bestuur besloten om vanmorgen met Eddy Hagen het gesprek aan te gaan. Ondanks dat het bestuur van mening is dat de trainer al het mogelijke gedaan heeft om resultaten te behalen, moet geconstateerd worden dat dit onvoldoende gelukt is. De komende wedstrijden moeten er punten gehaald worden en daarvoor moet er iets veranderd gaan worden. Het bestuur ziet in deze veranderingen geen rol meer voor de huidige trainer.

Volgende week zal het bestuur van Redichem met een oplossing komen hoe de rest van het seizoen de training en coaching van hun selectie eruit zal gaan zien.

Aankomende zaterdag zal het begeleidingsteam de coaching van de wedstrijd op zich nemen.

Het bestuur betreurt de ontwikkelingen van de afgelopen weken en dankt Eddy Hagen voor zijn inzet en samenwerking.

Stand onderin 3A: 9. UNI VV 20-18, 10. JVC Cuijk 20-16, 11. Redichem 19-15, 12. Excelsior Zetten 20-15, 13. AZ 2000 20-14.

Nummer 13 degradeert rechtstreeks, nummers 11 en 12 spelen nacompetitie voor klassebehoud.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1496 stemmen