Volledig scherm
Eendracht-trainer Vincent Selhorst op archiefbeeld. © Erik van 't Hullenaar

Trainer Eendracht na 3 snelle tegentreffers: 'We stonden in het begin te slapen'

Overzicht 4DEendracht Arnhem (4D) verloor zondagmiddag op eigen veld met ruime cijfers van HC'03 uit Drempt: 1-4. Arnhemia won in dezelfde klasse voor het eerst,  Veluwezoom ging in Wageningen onderuit. 

,,Na geloof 17 minuten stonden we al met 3-0 achter", vertelde Vincent Selhorst, trainer van Eendracht. ,,Er stonden er een paar te slapen bij ons. Die heb ik dan ook meteen gewisseld." Wiebe van Doren van HC'03 stond zeker niet te slapen, want met een loepzuivere hattrick tilde hij in zijn eentje de stand de stand naar 0-3.

Misschien waren de 'slapers' van slag omdat de aftrap van het thuisduel tegen HC'03 werd uitgesteld. Volgens de arbiter waren op sommige plekken de lijnen niet goed zichtbaar. Het zorgde voor een vertraging van bijna 25 minuten. Michel Kinkelder verkleinde met zijn treffer de achterstand tot 1-3. Maar nog voor rust zorgde Joep Baars voor de 1-4, dat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn.

Klassegenoot Arnhemia behaalde de eerste driepunter van het seizoen, het won met 2-1 bij GSV '38. Defensieve omzettingen van Marlon Keizer pakten goed uit bij de Arnhemmers, die in de eerste twee duels liefst 13 tegengoals kregen.

,,Maar het begint bij de instelling, dat is veel bepalender dan welke poppetjes op welke plek staan. Verdedigend was het stukken beter vandaag", zag Keizer. Mo Edan en Maikel Peters scoorden, Edan moest tevens met twee keer geel het veld verlaten. 

SC Veluwezoom ging onnodig onderuit bij ONA '53, 3-2. ,,Het was allemaal net niet vandaag. Zij speelden een soort alles-of-niets, met veel lange ballen. Dat pakte voor hen nog goed uit ook", aldus Veluwezoom-trainer Mohammed Mouhouti. Abdulai Rogers en Abdelaziz Yiaar scoorden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal