Volledig scherm
Julian Calor in actie in de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887. Hij speelde zijn laatste duel voor Jong Vitesse, volgend seizoen speelt hij met Cambuur L in de eerste divisie. © Pro Shots

Trainer Jong Vitesse 'doodziek', maar Jong De Graafschap nog zieker

GRONINGEN  - Jong Vitesse heeft in de extra tijd van de competitie de winst verspeeld bij Be Quick 1887 in Groningen. De ploeg van trainer Joseph Oosting, vorige week al kampioen van de derde divisie zondag, gaf een 3-1 voorsprong uit handen: 3-3.

,,Ik  ben doodziek van die laatste bal", reageerde Oosting zondagmiddag.  ,,We zijn al kampioen, maar je wilt het seizoen toch afsluiten als een kampioen. "

Nog zieker zal Jan Vreman van Jong De Graafschap zijn geweest, want die ploeg degradeerde ondanks een 4-1 overwinning rechtstreeks door het resultaat van  Be Quick tegen Jong Vitesse. Dankzij dat ene puntje gaan de Groningers de nacompetitie om lijfsbehoud in. 

Volledig scherm
Gino Bosz (rechts) viert de titel een week gelden met Joris Klein Holte. © Paul Meima/Pro Shots

Voor Jong Vitesse scoorde Gino Bosz, volgend seizoen Go Ahead Eagles,  twee keer uit een vrije trap (2-0 rust). Na een de 2-1 leek Martijn Berden de bezoekers op rozen te zetten (3-1) maar een geweldig Gronings slotoffensief leverde  twee treffers op.

,,Ik heb er wel respect voor wat Be Quick deed. Die gooiden alles in de strijd, vier, vijf spitsen, mooi om te zien. Maar wij moeten dat wel gewoon uitspelen. Twee keer overspelen en je staat bij hun voor de keeper. Dat hebben we niet goed gedaan."   

Bij Jong Vitesse ontbraken Thomas Buitink en Julian lelieveld die vervroegd op vakantie zijn gestuurd. Buitink begint vroeg met trainen want hij sluit in de voorbereiding aan bij de hoofdmacht. Lelieveld wordt verhuurd aan Go Ahead Eagles. 

Quote

,Ik heb er wel respect voor wat Be Quick deed. Die gooiden alles in de strijd, vier, vijf spitsen, mooi om te zien

Joseph Oosting, trainer Jong Vitesse

Ook de vertrekkende spelers Leeroy Schorea, Cali Daniel en Julian Calor (Cambuur)  begonnen in de basis. Vertrekker Jovi Munter viel in (en miste twee opgelegde kansen op de beslissing).  Thomas Oude Kotte vertrekt) was geschorst.

De selectie van Jong Vitesse vertrekt dinsdag voor een driedaags afscheidstripje naar Mallorca. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal