Volledig scherm
Mitchell van Bergen baalt na een gemiste kans. © Nico Brekelmans

Trainer Jong Vitesse na nederlaag in topper: 'Waardeloos, onverdiend'

updateVELDHOVEN - Jong Vitesse verloor zondagmiddag de topper bij UNA door een benutte strafschop in blessuretijd: 1-0. Thomas Oude Kotte kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand. Mart van de Gevel passeerde doelman Jeroen Houwen vanaf de stip.

Door de nederlaag staat Jong Vitesse nu vier punten achter de koploper van de derde divisie zondag.

Trainer Joseph Oosting was gistermiddag snel klaar met zijn reactie na de nederlaag. ,,Waardeloos, onverdiend. Waarmee ik ontevreden ben? Met de uitslag.”

De 1-0 nederlaag in Veldhoven kwam tot stand na een ongelukkige handsbal van Thomas Oude Kotte in blessuretijd; gevolgd door een benutte strafschop (1-0). ,,We hebben in de eerste helft mogelijkheden genoeg gekregen. Daar moet je er een paar van benutten. Wat zij doen is wachten op een vrije bal of een corner. Of een lange bal ja. Dan valt zo’n bal een keer ongelukkig. Maar ik kan niemand iets verwijten.”

Oosting had een op papier sterke selectie met onder andere Mukthar Ali, Mitchell van Bergen, Julian Lelieveld en doelman Jeroen Houwen. De nederlaag was ook onnodig. Vitesse creëerde genoeg kansen, maar de afronding was onder de maat.

UNA - Jong Vitesse 1-0 (0-0): 90+4 1-0 Van de Gevel ( strafschop)

Opstelling Jong Vitesse: Houwen, Lelieveld, Klein Holte, Oude Kotte, Van Dijk; Schuurman (71. Van Doorm), Bosz, Ali, Van Bergen, Ten Teije, Van Essen (59. Buiting).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal