Volledig scherm
Trainer Patrick Baltus van AZ 2000 vuurt zijn ploeg aan in de topper tegen Excelsior Zetten. © foto Fons Sluiter

Trainer Patrick Baltus per direct weg na monsternederlaag AZ 2000

ARNHEM - Patrick Baltus is maandagavond per direct vertrokken als trainer van de Arnhemse voetbalclub AZ 2000. Zaterdag verloor de in degradatiegevaar verkerende derdeklasser met ontluisterende cijfers van SKV: 1-9.

AZ 2000 staat voorlaatste met een marge van twee punten op Excelsior Zetten dat op een directe degradatieplaats staat.

AZ 2000 hoopt dat er met deze maatregel ,,nieuwe energie komt", zegt voorzitter Paul Hamers. Hij vond het ,,een moeilijk besluit” en zegt dat beide partijen zich er in konden vinden. Het besluit is de uitkomst van een gesprek tussen bestuur en trainer. De 9-1 nederlaag tegen SKV is hard aangekomen. De club wil graag degradatie voorkomen en hoopt dat te bewerkstelligen met deze maatregel.

Baltus is bezig aan zijn derde seizoen. Hij wordt vervangen door oud-trainer Jan Brouwer, die nu de technische zaken behartigt bij de club aan de Drielsedijk. 

Komend seizoen is Giovanni Zweers er trainer,  Baltus vertrekt naar MvR, dat met VVL en Stokkum gaat fuseren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal