Volledig scherm
opkomst van de twee ploegen voor de zaterdagavondderby SML-VDZ. © Rolf Hensel

Trainers SML en VDZ tevreden na gelijkspel in zaterdagavondderby van Arnhem maar ,,voetbal is hypocriete sport qua rechtvaardigheid”

UpdateARNHEM - SML en VDZ hebben in de zaterdagavondderby van Arnhem allebei twee punten verloren met het gelijke spel. Het duel tussen de twee voetbalgrootmachten van Arnhem-Noord eindigde op sportpark De Bakenberg in 1-1.

Beide goals werden zaterdagavond gescoord met het hoofd. Johannes van Noothoven zette SML voor rust op voorsprong, Stijn van Gent kopte voor VDZ in de tweede helft de gelijkmaker binnen.    

Daarmee werd koploper FC Jeugd de grote winnaar. VDZ staat tweede, SML derde in de derde klasse D West, maar het verschil in verliespunten is opgelopen.


De zaterdagavondclash tussen de Arnhemse zondagclubs werd – geholpen door droog en zacht decemberweer – zoals gehoopt goed bezocht. Op sportpark De Bakenberg zagen de toeschouwers de thuisploeg in het kunstlicht en op het kunstgras uitstekend starten.

De pijlsnelle dribbelaar Redouan Eddarkaoui stichtte veel gevaar, maar het aanvankelijk precies combinerende SML wist een veldoverwicht niet in een doelpunt om te zetten. Juist in een fase dat VDZ de zaken verdedigend voor elkaar had en de derby op slot zat, slingerde Stijn van Elferen de bal vanaf de rechterflank op het hoofd van Johannes van Noothoven, die bekeken raak kopte.

Na een tactische eerste helft golfde het spel in de tweede helft meer op en neer. De spelers van SML bleven elkaar makkelijker vinden, maar de thuisploeg had het lastig met de rappe omschakeling van het fel van zich afbijtende VDZ.

Joshua Gieling zag vlak na rust een inzet van dichtbij knap gekeerd worden door VDZ-doelman Kwint Ceelen. In plaats van 2-0 werd het even later 1-1: de mee opgekomen en niet geheel fitte VDZ-verdediger Stijn van Gent kopte een voorzet van Tom Frequin achter doelman Nick van Doorn.

In de slotfase kwam SML het dichtstbij het vijandelijke doel, maar de ploeg van David Roig Garcias ontbeerde daadkracht in de afronding. Conclusie: VDZ een punt gewonnen, SML twee punten verloren.

,,Compliment voor SML, zij hadden de beste kansen. Ik heb genoten van hun voetballende vermogen”, analyseerde Habib al Mohsinawi na afloop. ,,Een terecht gelijkspel, op basis van ons keiharde werken. Voor ons is het nu winterstop. Ik ben een blij man: we staan veel hoger dan ik verwacht had.”

Ook SML-trainer David Roig Garcias was tevreden met het optreden van zijn ploeg. ,,Ik ben trots op mijn spelers. Veel meer balbezit, veel meer kansen. Statistisch gezien moet je dan winnen, maar voetbal is qua rechtvaardigheid soms een hypocriete sport. Jammer van de gemiste mogelijkheden, maar dat gebeurt ook bij beste teams ter wereld.” 

Volgend weekend speelt SML voor het laatst in 2019 en gaat het op bezoek bij koploper FC Jeugd. ,,Dat wordt een mooi duel. Ik heb gehoord dat zij, net als wij, een voetballende ploeg hebben.”

  1. SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodetitel houden

    SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodeti­tel houden

    Rheden – SC Rheden (3C) leek zondagmiddag op weg naar een knappe zege op de nog ongeslagen koploper VVG’25 uit Gaanderen. Na 45 minuten stonden de Rhedenaren op een verdienstelijke 3-1 voorsprong, maar na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Jan Maarten ten Broek af met een 3-3 eindstand. Het zorgde voor vreugdetaferelen in het strafschopgebied van VVG’25, omdat het zwaarbevochten gelijkspel de gasten de eerste periodetitel opleverde.

Amateurvoetbal