Volledig scherm
Berni van Vloten van VVO © BSR Agency

Twee late treffers van Rheden verpesten het driedubbele feest van VVO’s Berni van Vloten

RHEDEN - De voetbalderby van de gemeente Rheden tussen thuisploeg SC Rheden en het Velpse VVO uit de derde klasse C eindigde zondagmiddag in 3-3. Daarmee mocht SC Rheden zich het meest tevreden stellen, een kwartier voor tijd was de stand nog 1-3. 

Door treffers van goaltjesdief Patrick d’ Hulst in de 77ste minuut en van Onno van Naamen - dik in blessuretijd - eindigde de derby toch nog in 3-3.

Wilco Klop, trainer van SC Rheden: ,,Je hoort blij te zijn met een punt als je scoort in blessuretijd. Maar eigenlijk waren wij de betere ploeg en ben ik teleurgesteld in het resultaat. Maar goed, de 3-3 is wel een goede weerspiegeling van het wedstrijdbeeld.”

 Al na drie minuten lag de boel achter Rheden doelman Lars Jansen. Niek Meijer schoot een vrije trap feilloos over de muur: 0-1.  VVO-doelman Max Jansen hielp Rheden na ruim een kwartier in het zadel door de bal zo maar in de voeten van Joep Sangers te spelen. Die dribbelde vogelvrij het strafschopgebied in en legde de bal klaar voor Can Zeki: 1-1. Meijer zorgde voor een Velpse voorsprong bij rust door op aangeven van Ramon Steenbergen zijn tweede te maken: 1-2.

Aanvoerder Berni van Vloten (34), jarig en net vader geworden van dochter Elana, leek het gezapige duel te beslissen met de 1-3. Maar goalgetter Patrick d’Hulst (met zijn elfde competitietreffer alweer) en invaller Onno van Naamen verpestten het driedubbele feestje van de Velpenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodetitel houden

    SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodeti­tel houden

    Rheden – SC Rheden (3C) leek zondagmiddag op weg naar een knappe zege op de nog ongeslagen koploper VVG’25 uit Gaanderen. Na 45 minuten stonden de Rhedenaren op een verdienstelijke 3-1 voorsprong, maar na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Jan Maarten ten Broek af met een 3-3 eindstand. Het zorgde voor vreugdetaferelen in het strafschopgebied van VVG’25, omdat het zwaarbevochten gelijkspel de gasten de eerste periodetitel opleverde.

Amateurvoetbal