Het nieuwe kunstgras op sportpark Wilhelmina: thuishaven van de drie voetbalclubs CHRC, Redichem en RVW
Volledig scherm
Het nieuwe kunstgras op sportpark Wilhelmina: thuishaven van de drie voetbalclubs CHRC, Redichem en RVW © Dick Martens

Tweede gesprek voetbalclubs Renkum: fusie niet vóór 1 juni 2021

RENKUM - Een voetbalfusie tussen clubs uit de gemeente Renkum laat minstens nog een jaar op zich wachten. Dat werd vrijdagavond duidelijk na het tweede gesprek tussen DUNO, RVW en CHRC waarbij voor het eerst ook Redichem aanschoof.

,,Opnieuw een prima gesprek, maar dit is allemaal niet vóór komend seizoen afgerond”, was DUNO-voozitter Richard Vacquier Droop stellig. ,,We moeten eerst alles voorleggen aan de leden maar door de corona-maatregelen kunnen die niet in de kantines samenkomen. Dit is nooit binnen drie maanden geregeld, we willen er goed de tijd voor nemen.”

De eerste bijeenkomst was twee weken geleden op sportpark De Waayenberg in Doorwerth van DUNO. Vrijdag kwamen afvaardigingen van de vier clubs samen in de raadszaal van het gemeentehuis in Renkum. Daar mag in tegenstelling tot op de sportparken worden vergaderd. 

,,Geen geweldige voorbeeldfunctie, dat realiseren we ons, aldus RVW-voorzitter Dick van Deest, doelend op de landelijke maatregelen. ,,Maar in de zaal konden we voldoende afstand van elkaar houden. We pakken alles aan om het fusieproces te versnellen. We hebben allemaal iets te bieden en te verliezen, maar samen zouden we op zo’n 16, 17 seniorenteams uitkomen met daarbij veel jeugd. Dat is een serieuze club.”

Ook Redichem present

Voor het eerst was ook Redichem present, de club die het Wilhelmina Sportpark in Heelsum al deelt met RVW en CHRC. Redichem-voorzitter Koen Beenen: ,,We zijn aangeschoven om kennis te maken met de andere partijen en ze aan te horen. Puur oriënterend. Alles wat ik heb meegekregen zal ik terugkoppelen naar de leden. Wij moeten dan kijken of er een mandaat komt om verdere gesprekken te gaan voeren.”

Ook bestuurslid Peter van Dam van CHRC ging met een goed gevoel van tafel. ,,Het was wederom een positief gesprek. Alle clubs zijn er sterk van doordrongen dat een voetbalfusie op termijn het beste is. Wanneer het volgende gesprek zal plaatsvinden is nog onbekend door de coronacrisis. We moeten de vaart erin houden, want we zitten in een positieve flow.”

Amateurvoetbal