Volledig scherm
Voetballegende Maradona wordt in 2017 in Mierlo geflankeerd door Vincent Selhorst (l), SC Oranje-trainer Carel van der Velden en Hennie Muller (r). © eigen foto

Van Beukering en Selhorst weer op pad met regioteam

ARNHEM - De oefenmeesters Dennis van Beukering (Silvolde) en Vincent Selhorst (Eendracht) gaan evenals voorgaande jaren in de zomer weer op pad met een team van regionale voetballers. Opponenten zijn veelal buitenlandse ploegen die in Nederland in trainingskamp verblijven.

Het eerste duel is dinsdagavond (19.00 uur) in Garderen tegen Al Khor uit Qatar. Donderdag (19.30 uur) speelt het team in Westendorp tegen SC Varsseveld en op dinsdag 17 juli (19.30 uur) is Ettifaq FC uit Saoedi Arabië in Maurik de tegenstander. Die ploeg herbergt internationals uit Tunesië en Saoedi Arabië die op het lopende WK actief waren.

Maradona

Vorig jaar ontmoette Selhorst, die vanwege vakantie van Van Beukering tijdens de eerste duels de coaching alleen voor zijn rekening neemt, met zijn team in de oefencampagne onder meer Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten (6-0 verlies). De Argentijnse voetballegende Diego Maradona was er de coach.

Het was een prachtige ervaring volgens Selhorst. ,,Voor de wedstrijd en na afloop was hij uitermate vriendelijk en relaxed. Een foto met ons was ook geen probleem.’’ Tijdens de wedstrijd zag Selhorst ook een andere Maradona. Met name een woordje dat Spaanse supporters bezigen als de arbiter volgens hen een verkeerde beslissing neemt, kwam vaak voorbij. ,,Dat was andere koek. Aanwijzingen waren het niet. Het was vooral schelden.”

Netwerk

Voor de selectie van het regioteam putten Van Beukering en Selhorst veelal uit hun netwerk. Arnhemse voetballers zijn in het regioteam ruim vertegenwoordigd: Angelo Siep, Bjorn van Koppenhagen, Mitch Olyslager, Ramon van ’t Veld (allen MASV), Rafik Elmalki, Reda Beramach (beiden Eendracht) en Bryan van Schooten (AZ 2000) maken deel uit van de selectie.

Andere bekende namen zijn Mustafa Amezrine (doelman Spijkenisse), de broers Niels en Chiel Willems (FC Lienden), Youri Poppinghaus (De Treffers), Guillano Grot (NEC), Martijn Klein Holte (Bennekom) en oud-prof Berry Powel (IJsselmeervogels).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal