Volledig scherm
VDZ, eerder dit seizoen. © Gerard Burgers

VDZ haalt uit tegen AFC Quick 1890, Eldenia laat koploper FC Jeugd ontsnappen

VDZ bleef in het spoor van FC Jeugd, koploper van 3D, West 1. De Arnhemmers waren op sportpark ’t Cranevelt tegenstander AFC Quick 1890 ruim de baas (6-2). 

Quote

Onterecht, dit was totaal geen rood.

Habib al Mohsinawi, VDZ

Bij rust stond het al 3-1. Max Burgers, Simon Zwartkruis en Joris Schemkes (direct uit een corner) troffen in de eerste helft doel. Na de pauze waren opnieuw Burgers, Jasper Nuininga en Thom van Middelaar trefzeker. 

Smet op de zege was de rode kaart voor Michael van Schieveen, die net terug was van een schorsing. ,,Onterecht, dit was totaal geen rood. De arbiter sprak over een doorgebroken speler, maar daarvan was geen sprake”, oordeelde VDZ-trainer Habib al Mohsinawi, die zeer te spreken was over zijn ploeg.

De druiven waren zuur voor Eldenia (ook 3D, West 1) in het duel tegen koploper FC Jeugd. De gasten kregen in Ede de beste kansen, maar stonden na afloop wel met lege handen (2-1 verlies). Kort voor het einde zorgde Elmeris Avdic voor de 2-1 van de thuisploeg.

,,Heel zuur. We speelden onze beste wedstrijd van het seizoen. We hebben het FC Jeugd heel lastig gemaakt, maar de kansen niet benut”, zo verwees trainer Erwin Koen naar de grote mogelijkheden voor Bryan van Schooten en Jeroen Ramakers, die beiden alleen voor de keeper stonden. Na de pauze opende Kamal Hamdaoui de score voor de thuisploeg, maar via Pim Cornelissen kwam Eldenia langszij. ,,We hadden meer verdiend”, sipte Koen.

SML behaalde een belangrijke zege op VVZA (1-0). In Amersfoort scoorde Sybren Bekkenutte voor de pauze de enige treffer. SML blijft daardoor derde op de ranglijst en krijgt de komende weken te maken met de concurrenten VDZ en FC Jeugd (beiden uitduels). 

,,Cruciale weken, maar we leven van wedstrijd tot wedstrijd”, sprak trainer David Roig Garcias, die een goede wedstrijd zag van zijn ploeg tegen VVZA. ,,De omstandigheden waren lastig, maar we speelden prima. Genoeg kansen, waar we nog te weinig mee gedaan hebben.”

Amateurvoetbal