Volledig scherm
© Marc Pluim

VDZ heeft periodetitel in zicht

Keijenborg - De tweede periodetitel lonkt voor VDZ (zondag 3C) na de zege op Keijenburgse Boys (3-1). Winst op FC Trias, in het vorige week afgelaste uitduel, is voldoende voor die prijs. ,,Dat zou een geweldige beloning zijn voor een sterke reeks”, oordelde trainer Habib al Mohsinawi intens tevreden. ,,We hebben het in eigen hand en dat voelt goed.”

Tegen het laaggeklasseerde Keijenborgse Boys kreeg VDZ de zege niet cadeau. ,,Het veld was heel slecht en de tegenstander pompte vanaf het begin alle ballen naar voren. Het is knap dat we overeind zijn gebleven” , vond Al Mohsinawi, die Niek Meijer na acht maanden blessureleed een basisplaats had gegeven. ,,Dat pakte prima uit. Niek is een prachtige voetballer.”

Na twintig minuten kwamen de gasten via Jasper Nuininga op voorsprong, maar nog voor de pauze egaliseerde de thuisploeg. Chiel Goossens zorgde vanaf elfmeter voor de gelijkmaker.

Na de pauze zorgde Max Burgers met twee treffers voor de Arnhemse zege. Mathieu Weiss werd bij de Arnhemmers uit voorzorg gewisseld vanwege problemen met

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal