Volledig scherm
VDZ (hier tegen Rheden) won voor de derde keer in vier duels en staat tweede © Rolf Hensel

VDZ is dodelijk efficiënt tegen beter voetballende tegenstander

ARNHEM - VDZ staat er een week voor de derby met Arnhemse Boys goed voor in de derde klasse D West. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi versloeg thuis in Arnhem Sporting'70 met 3-0 ondanks een volgens de trainer veel beter voetballende tegenstander en slechts 40 procent balbezit.

,,We hebben maar geaccepteerd dat zij vaker de bal hadden. We kregen geen grip op hun middenveld, zij waren voetballend beter en drukten ons terug", zei Al Mohsinawi.

Dat leidde niet tot onoverkomelijke problemen op sportpark ’t Cranevelt. VDZ haalde ongeschonden de rust, zette de zaken wat scherper neer en sloeg in het tweede deel van de wedstrijd genadeloos  toe. 

,,We hadden nog steeds geen grip op hun middenveld, maar we konden wel wachten", zei Al Mohsinawi. Dat loonde. Gedeon Geertruida was de eerste die de bezoekers pijn deed in de omschakeling: 1-0. Daarna kantelde invaller Daniel Hammink de wedstrijd definitief. 

,,Hij onderschepte de bal en schoot hem ineens over de keeper. Zijn tweede wereldgoal  in twee weken", zei de coach. Joris Schemkes (3-0) schoot VDZ definitief naar de tweede plek, op twee punten van het nog feilloze VVZA (12 uit 4).  

De Arnhemmers kregen voor de derde keer geen goal tegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal