Volledig scherm
© Marc Pluim

VDZ knokt zich naar driepunter tegen DVC'26

ARNHEM - VDZ (zondag 3C) heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. In een bij vlagen pittig duel werd DVC'26 op sportpark 't Cranevelt in Arnhem verslagen (2-0).

De thuisploeg had het in de beginfase moeilijk, maar kwam na een half uur spelen wel op voorsprong. Ahmed Lak sprong mee met DVC-doelman Martijn van Zimmeren, die daarbij de bal losliet. De rebound werd daarna ingeschoten door Max Burgers.
Na de pauze nam de irritatie verder toe binnen de lijnen. Arbiter Christian moest met enige regelmaat een speler tot kalmte manen en trok de nodige kaarten. Didammer Desley Neve maakte uiteindelijk de negentig minuten niet vol. De verdediger kreeg direct rood na het uitdelen van een elleboogstoot aan Max Burgers. In de slotminuut zorgde Pablo Bosman voor het hoogtepunt van de middag. De invaller verschalkte DVC-doelman Martijn van Zimmeren met een geweldige lob vanaf zo'n vijftig meter. Trainer Habib Al Mohsinawi was zeer te spreken over zijn ploeg. ,,We hebben veel strijd geleverd en op basis daarvan de zege verdiend. Mooi was het niet, maar dat is geen punt. Hard werken en punten pakken is de basis, daarna komt het mooie voetbal vanzelf.''

Amateurvoetbal