VDZ-Daniël Hammink in duel met zijn tegenstander van FC Jeugd.
Volledig scherm
VDZ-Daniël Hammink in duel met zijn tegenstander van FC Jeugd. © Sven Menschel

VDZ laat kans op stunt liggen tegen koploper

EDE- Oefenmeester Habib al Mohsinawi van VDZ hield gemengde gevoelens over aan het duel in Ede tegen koploper FC Jeugd (1-1). 

,,Vooraf hadden we hiervoor getekend, maar gezien de kansen hadden we het duel moeten winnen”, sipte de trainer. De bezoekers zonder Max Burgers (blessure), Mathieu Weiss (ziek) en Gideon Geertruida (weekend weg) hadden een sterke start. Na vier minuten knikte verdediger Stijn van Gent een vrije trap binnen: 0-1. 

Daarna verliep het duel zoals Al Mohsinawi had gehoopt. ,,Zij de bal en wij de kansen. Dat hadden we ook zo afgesproken.” De gasten waren gevaarlijk in de omschakeling, maar verzuimden de kansen te benutten. Al Mohsinawi telde drie grote kansen. ,,Bovendien hadden we recht op een strafschop na een handsbal. “ Na de pauze kwam de koploper via een ‘lucky’ langszij. Een voorzet van Kemal Kandemir viel bij de tweede paal binnen: 1-1. ,,Het geluk van de koploper”, vond Al Mohsinawi die in de slotseconden nog een kans zag voor Daniël Hammink. ,,Een wereldredding van de keeper. “

Amateurvoetbal