Volledig scherm
Derby VDZ tegen VVO eindigt in 2-2. © Marco Gerritsen

VDZ 'schenkt' VVO een doelpunt na betwiste gelijkmaker

ARNHEM - De derby tussen VDZ en VVO (zondag 3C) was er een vol strijd en emotie, die uiteindelijk eindigde in 2-2.

Het meest besproken moment viel twintig minuten voor tijd te noteren. VVO leidde op dat moment met 0-1 door een treffer van Sam van den Nieuwenhof. De gasten schoten de bal uit vanwege een blessurebehandeling en rekenden op teruggave van de bal. Dat gebeurde ook, maar de Velpse-verdedigers rekenden niet op Ahmed Lak, die profiteerde en de 1-1 liet aantekenen.

Het doelpunt zorgde voor boosheid bij VVO, maar binnen de lijnen werd het opgelost door de routiniers Kars Deutekom en Pieter Middeldorp. De 'oudjes' van VDZ gaven een duidelijk order aan hun ploeggenoten. VVO kreeg vanaf de aftrap vrij baan om de 1-2 te maken via Joost Baarslag.

Zeven minuten later zorgde Ahmed Lak met zijn vijfde seizoenstreffer voor 2-2. Diezelfde Lak kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart van arbiter Donners.

Trainer Maik Angenent kon de geste van VDZ na de 1-1 wel waarderen. ,,Knap dat het binnen de lijnen zo opgelost werd.'' Minder tevreden was de oefenmeester over zijn ploeg na de hervatting. ,,We vergaten te voetballen en kwamen de afspraken niet meer na. Er zat meer in voor ons dan 2-2.''

VDZ-trainer Habib al Mohsinawi ging na afloop in overleg met zijn ploeg. Na de uitleg van Deutekom en Middeldorp had de trainer vrede met de actie van zijn routiniers. ,,Naar mijn idee werd de bal er niet bewust uitgeschoten door VVO, daarom riep ik ook om door te gaan. Ik was in eerste instantie boos vanwege die keuze, maar na de uitleg begrijp ik het wel. Zij vonden dat de tegenstander hier niet op rekende. Het is denk ik wel tekenend voor VDZ. We zijn heel keurig.''

Volledig scherm
VDZ'er Ahmed Lak (r) is Jillert Krikke van VVO te snel af. © Gerard Burgers

Amateurvoetbal