Volledig scherm
VDZ-verdediger Hennis Schaminee is uitgeteld, Carlito de Zeeuw van Eendracht'30 komt hem weer overeind helpen. © DG

VDZ struikelt in de verlenging en mist promotie

LENT - VDZ is ook komend seizoen ‘gewoon’ derdeklasser. In de finale van de nacompetitie tegen Eendracht’30 uit Mook ging het mis voor de Arnhemmers. Na negentig stond het nog 0-0 op het drukbezochte sportpark Vossenpels in Lent. In de eerste helft van de verlenging zorgde de net ingevallen Bas Roeloffs voor de enige treffer (1-0).

De dreun kwam hard aan bij oefenmeester Habib al Mohsinawi. Kort na de wedstrijd was de gedreven trainer nog niet tot een diepgaande analyse in staat. ,,We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Eendracht ging beter met de spanning om. We zaten in een spagaat. Voorin zette men druk en de verdediging liep achteruit. Daardoor ontstond een lang veld.” 

De Arnhemmers mochten dan ook blij zijn dat er bij rust nog niet gescoord was, want Bram van Wanroij schoot op de paal en Ruben Janssen zag zijn volley net over het doel verdwijnen. Na de pauze was er meer evenwicht en waren kansen schaars. De ploeg uit Mook bleef dreigender. Pas in de slotminuut was er een kopkans voor VDZ’er Max Flierman, maar die verdween naast het doel van Eendracht’30.

In de spannende verlenging vloeiden de krachten weg aan beide kanten. Kort voor de wissel was het dan toch raak. De handenbinder Carlito de Zeeuw legde af op invaller Bas Roeloffs, die in de korte hoek doel trof: 1-0.

 Een houdbare bal leek het, maar Al Mohsinawi nam zijn doelman in bescherming. ,,Kwint (Ceelen, MG) heeft ook zo veel goede ballen gepakt. Daar hoor je mij niet over.” In het laatste kwartier pompte VDZ de ballen in de zestienmeter. Het leverde enkele klutsballen op en een kans voor Max Burgers die koos voor een voorzet in plaats van zelf te schieten.

Geen promotie dus voor VDZ. Het zorgde voor gemengde gevoelens bij Habib al Mohsinawi. ,,We hebben een prachtig seizoen gehad, maar je zo ver komt wil je ook promoveren. De teleurstelling is heel groot.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal