Volledig scherm
Beeld uit een eerdere wedstrijd van VDZ (rood zwart). © Ed van Alem

VDZ-vrouwen winnen en gaan op zoek naar nieuwe trainer

ARNHEM - Marcel van Dijk vertrekt na dit seizoen bij eersteklasser VDZ, dat zondag met 4-1 won. De trainer van de Arnhemse vrouwen is bezig aan zijn eerste jaar op sportpark ’t Cranevelt.

,,Ik ga me bezinnen op wat ik na dit seizoen ga doen”, aldus Van Dijk, die ook de optie om na een jarenlange carrière te stoppen als voetbaltrainer open houdt. ,,Maar tot die tijd maak ik het seizoen lekker af bij VDZ, de groep is echt top. Ze hebben zich dit jaar geweldig ontwikkeld, heel leuk om te zien.”

De ploeg van Van Dijk hervatte de competitie in de eerste klasse D zondag met een klinkende zege op UDI’19/CSU: 4-1. Daar zag het in Arnhem in de rust echter niet bepaald naar uit. De gasten uit Noord-Brabant namen in de vijfde minuut brutaal de leiding (0-1) en pas na rust had VDZ de zaken op orde. Topscorer Iris Polman knalde een vrije trap van grote afstand in de kruising (1-1) en een kwartier later stond het 2-1 na een curieus doelpunt van Eva Kinwel. Een tegenstander schoot tegen de spits van VDZ aan, waarna de bal de goal in ging. Opnieuw Polman en Maud Petersen maakten er 4-1 van.

Amateurvoetbal