Volledig scherm
Aanvoerder Jesse Schuurman van Jong Vitesse is de gevierde man. Vlnr zijn ploeggenoten Richie Musaba, Hicham Acheffay (11), Martijn Berden, Boyd Lucassen (2) en Mats Grotenbreg. © BSr Agency/Orange Pictures

Vertrekker Schuurman maakt er twee voor winnend Jong Vitesse

ARNHEM - Jesse Schuurman was zaterdagmiddag twee keer trefzeker voor Jong Vitesse, dat Rijnsburgse Boys met 4-1 versloeg. Voor de aanvoerder twee goals met een extra tintje in de tweede divisie; hij vertrekt na dit seizoen uit Arnhem.

Schuurman opende de score voor rust. Dat had eerder Hicham Acheffay moeten doen, maar die miste na een kwartier een strafschop.  Jong Vitesse miste volgens trainer Joseph Oosting sowieso te veel kansen. ,,We waren heer en meester, de score is te mager.”

Richie Musaba en opnieuw Schuurman zorgden na rust snel voor een veilige marge met de bezoekers, die nog wel wat terugdeden via aanvoerder Jeffrey Jongeneelen. Azzedine Dkidak bepaalde de eindstand op 4-1.

,,Het was een goeie middag, het spel was prima", zei Oosting. ,,En de overwinning was nodig want Sparta won ook.”

Jong Vitesse staat met nog drie duels te gaan drie punten voor op Jong Sparta. Van de drie beloftenploegen degradeert er minimaal één (Jong Almere City) en mogelijk twee als er uit de derde divisie een beloftenploeg promoveert.

Nog onduidelijk is of Vitesse volgend seizoen met het beloftenteam in de tweede divisie wil blijven. De club kan zich slecht vinden in de  regelgeving van de KNVB waardoor selectiespelers nauwelijks mee kunnen doen bij de beloften. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (26%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1240 stemmen