Volledig scherm
Ruzie bij Elsweide tegen De Paasberg. © DG

Vlam in de pan bij Arnhemse derby

ARNHEM - De Arnhemse derby tussen Elsweide en De Paasberg in de vijfde klasse D is zondag tijdelijk gestaakt. Arbiter Kemal Sener dirigeerde beide partijen naar de kant, maar besloot de wedstrijd later wel af te maken. Het werd 2-2.

Elsweide kreeg diep in blessuretijd bij een 1-2 achterstand een tweede, zeer gemakkelijk gegeven strafschop. Nicky Hagen van De Paasberg kreeg daarop rood voor agressief reageren jegens de scheidsrechter. Hij was na Angelo van Maanen al de tweede Paasberg-speler die van het veld moest.

Vervolgens sloeg de vlam in de pan en poogde Hagen arbiter Sener een kopstoot te geven, waarna de leidsman een afkoelingsperiode inlaste. Toen de gemoederen wat tot bedaren waren gekomen, konden de resterende twee minuten worden afgemaakt. Elsweide mocht beginnen met de penalty, die door Yasin Koylu werd benut: 2-2.

Max Regeer heerst in openingsfase

De vroege voorsprong van De Paasberg, door twee treffers van Max Regeer, zorgde in het slot al lang niet meer voor zekerheid bij de bezoekers. Elsweide knokte zicht terug in de wedstrijd met een treffer van Semih Buyukleyla, en had in tegenstelling tot de bezoekers weinig klagen over de arbitrage.

,,Hij kent iedereen hier, praat Turks met de mensen van Elsweide die hem bij zijn voornaam aanspreken en floot alles één kant op", brieste De Paasberg-trainer William Gorissen, die niet alleen wees op de strafschop, maar ook het ellenlang doorspelen in blessuretijd, wegsturen van Van Maanen en verschillende behandelingen van de grensrechters: ,,Die van ons wuift hij weg, aan de andere kant fluit hij telkens voor buitenspel."

Elsweide-trainer Rasid Günes wilde er niet te veel woorden aan vuil maken. ,,Laten we niet te veel ingaan op de beslissingen van de scheidsrechter. We spelen vijfde klasse, hier worden veel fouten gemaakt. Dat weet iedereen. En ook de scheidsrechter kan soms van hetzelfde niveau zijn. De manier van reageren ging te ver vandaag."

,,Ik denk dat het een gelijkspelwedstrijd was", vervolgde Günes. ,,Beide ploegen hadden betere fases en kansen, dus deze eindstand is gezien de hele wedstrijd wel verdiend." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal