Jerry van Wolfgang speelde zijn eerste oefenduel al voor Cheonan City FC in Zuid-Korea. Hij scoorde tweemaal en begint deze zaterdag aan de competitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jerry van Wolfgang speelde zijn eerste oefenduel al voor Cheonan City FC in Zuid-Korea. Hij scoorde tweemaal en begint deze zaterdag aan de competitie. © Foto Cheonan City FC

Voetbalavonturier Jerry van Wolfgang uit Arnhem debuteert in Zuid-Korea

Niet voor alle Nederlanders is het voetbalseizoen voorbij. Arnhemmer Jerry van Wolfgang, oud-prof bij De Graafschap, trapt zaterdag af bij Cheonan City FC.  In Zuid-Korea rolt de bal als eerste land ter wereld - nog eerder dan in Duitsland - waar corona eerder alles stopzette. Arnhemmer Jerry van Wolfgang voelt zich eindelijk weer voetballer.

Jerry van Wolfgang, toen nog Van Ewijk, in 2015 scorend in de play-offs om eredivisie bij De Graafschap.
Volledig scherm
Jerry van Wolfgang, toen nog Van Ewijk, in 2015 scorend in de play-offs om eredivisie bij De Graafschap. © Theo Kock

In Nederland wordt na bijna twee maanden weer mondjesmaat en in een kleine groepjes getraind door de profs. Maar het echte werk, competitievoetbal, laat nog zeker maanden op zich wachten. Anders dan in Duitsland, waar de profs komend weekeinde van start gaan. En anders dan bij Arnhemmer Jerry van Wolfgang (28) , beter bekend als Jerry van Ewijk, waar de competitie eveneens zaterdag al start. De oud-jeugdspeler van Vitesse en voormalig prof van AGOVV, De Graafschap en Go Ahead Eagles voetbalt in Zuid-Korea bij Cheonan City FC.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal