Volledig scherm
Welkomstwoord voorafgaand aan de derby. © Sportclub EDS

Voetbalfans EDS verwelkomen oude trainer met vuurwerk en spandoek op ‘Anti Dieren Party’

VIDEO/De Derde HelftSC EDS beleefde zondag het hoogtepunt van het seizoen. Het clubje (drie seniorenelftallen, vier jeugdtrams) uit Ellecom smacht ieder jaar naar de thuiswedstrijd tegen Dierensche Boys, de (net iets) grotere broer uit het naburige Dieren.

Deze editie was nog specialer: bij Dierensche Boys is Gerben Matser trainer, hij maakte na enkele jaren EDS de overstap. Een speciaal ontvangstdoek werd om 4:40uur ’s nachts al voor hem opgehangen, op de route van Dieren naar Ellecom: ‘Gerben, je won nooit in Ellecom, waarom nu wel?’ Niet helemaal terecht: onder Matser won EDS vorig jaar twee thuiswedstrijden, in een verder pijnlijk seizoen dat uitmondde in degradatie en zijn vertrek.

Het spandoek werd opgehangen na de zogeheten ‘Anti Dieren Party’, op de avond voor de derby. Rond de wedstrijd zorgden de ‘Ultras Ellecom’, de plaatselijke fanatiekelingen, ook voor sfeer met rookbommen, vuurwerk en gezang. 

Het publiek, in tientallen aanwezig (ruim meer dan bij de meeste wedstrijden in de vijfde klasse), bleef vooral binnen vanwege de kou. De inzet van EDS was hartverwarmend en voldoende voor winst (2-0) op de grote vijand. 

Volledig scherm
Publiek blijft in de warme kantine in Ellecom. © Sportclub EDS

Amateurvoetbal