Robotmaaiers in actie op de velden van Sportpark Wilhelmina in Heelsum, waar drie clubs praten over een fusie.
Volledig scherm
Robotmaaiers in actie op de velden van Sportpark Wilhelmina in Heelsum, waar drie clubs praten over een fusie. © Gert Budding

Voetbalfusie in Renkum stap dichterbij na eerste gesprek DUNO, CHRC en RVW, tweede gesprek gepland

DOORWERTH - De eerste stap naar een voetbalfusie van clubs in de gemeente Renkum is vrijdagavond gezet. Op sportpark De Waayenberg in Doorwerth voerden afvaardigingen van DUNO (hoofdklasse zaterdag), RVW en CHRC (beide zondag vierde klasse D) een ‘prima eerste gesprek’ van tweeënhalf uur. En werd een tweede onderhoud gepland op 3 april.

Over de inhoud willen de betrokken partijen niet zo veel kwijt. ,,Dat hebben we samen afgesproken zodat we elkaar in alle rust kunnen leren kennen en laten weten wat de wensen zijn”, zegt RVW-voorzitter Dick van Deest. ,,Tot nu toe zitten we mooi op één lijn. Maar er liggen nog wel wat beren op de weg voor de clubs, ook richting de eigen achterban. Dit is geen proces wat even binnen drie maanden is afgerond.”

Ook bestuurslid Peter van Dam van CHRC, vervanger van clubvoorzitter Paul Leertouwer, ging met een goed gevoel van tafel na het Waayenberg-overleg. ,,Zie het als een kabinetsformatie, eerst doen de informateurs hun werk, daarna pas de formateur”, verklaarde Van Dam, accountant van beroep, de bewuste afwezigheid van zijn voorzitter. ,,Wij zijn de verkenners. Het was een goed gesprek, alle partijen zijn vol bereid om verder te praten. De inhoud houden we binnenkamers om het proces niet te frustreren. Anders gaan alle verhalen en uitspraken een eigen leven leiden.”

DUNO-voorzitter Richard Vacquier Droop was blij met de open blik van alle partijen. ,,We hebben in tweeënhalf uur veel de revue laten passeren. Iedereen stond er heel fris in, zonder oude sentimenten. We weten allemaal dat er iets moet gebeuren en we individueel niet langer door kunnen gaan. Dit gaat een vervolg krijgen, over veertien dagen gaan we weer praten.”

Amateurvoetbal