Volledig scherm
Lars Hekkers met zijn gehavende neus. © Gert Budding

Voetballer Lars Hekkers van DUNO na gebroken neus:
‘Tanden liggen er niet uit’

DUNO De grootste pechvogel bij de 2-1 nederlaag van hoofdklasser DUNO tegen DHSC was zaterdag verdediger Lars Hekkers. De 21-jarige linksback brak zijn neus en werd door zijn eveneens geblesseerde ploeggenoot Jochem Jansen nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gereden.

,,Na een sliding stond ik tegelijk met mijn tegenstander op, waarbij zijn voet in mijn gezicht kwam”, beschrijft Hekkers het incident met voormalig DUNO-speler Christian Gandu. ,,Ik zag het bloed wel meteen maar pas toen mensen zeiden dat mijn neus scheef stond, merkte ik dat er meer aan de hand was.”

Met oud-prof Jansen, die herstellende is van een hoofdblessure, meldde Hekkers zich in het ziekenhuis. ,,Mijn neus is gebroken en er zit een scheurtje in mijn neusslijmvlies. Maar ik heb geen erge hoofdpijn en mijn tanden liggen er niet uit. Het had erger kunnen zijn.”

De blessure komt op een ongelukkig moment voor Hekkers, die afgelopen zomer overkwam naar DUNO vanuit de jeugdopleiding van De Graafschap. Na een moeizaam begin in Doorwerth kwam hij de afgelopen weken steeds beter in zijn ritme. ,,Als ik mijn spel vergelijk met het begin van het seizoen zit er een stijgende lijn in”, zegt hij zelfkritisch. ,,Wat dat betreft is het jammer dat ik deze blessure nu krijg.”

...

Amateurvoetbal