Volledig scherm
Maurice Cornielje (rechts, in actie tegen OVC'85) brak zaterdag zijn kuitbeen. © Marina Popova

Voetballer Maurice Cornielje van Wodanseck breekt kuitbeen in Stroe

WOLFHEZE – Maurice Cornielje, voetballer van  Wodanseck uit Wolfheze, kan het voetballen voorlopig vergeten. Hij heeft zijn kuitbeen gebroken in de wedstrijd zaterdag bij (en tegen) Stroe.

De jonge Wolfhezenaar viel in de met 6-1 verloren wedstrijd geblesseerd uit. Trainer Mart Gerrist sprak na de wedstrijd al direct de vrees uit dat er weleens iets gebroken zou kunnen zijn. Omdat zijn onderbeen erg dik was, kwam pas de volgende dag de diagnose. En daarbij kwam de vrees van Gerrist uit: het kuitbeen van Cornielje blijkt inderdaad gebroken. 

,,Maandag worden de foto’s beoordeeld om te zien of er een operatie nodig is”, laat Gerrist weten. De coach is vol lof over Cornielje en vindt de zware blessure erg sneu voor hem. ,,Hij is altijd positief en gaat voorop in de strijd. Maurice traint altijd volle bak en is een fijne gozer.”

Onduidelijk is nog hoe lang Gerrist zijn jonge aanvaller moet missen.  De selectie van de kleine club uit Wolfheze, die na vijf duels nog geen punt heeft gehaald,  is toch al smal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. SC Rheden stelt teleur bij Pax

    SC Rheden stelt teleur bij Pax

    Hengelo - SC Rheden (3C) verloor zondagmiddag het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Pax in Hengelo met 1-0. Vorige maand werd dit duel gestaakt nadat Selman Büyükleya van SC Rheden meer dan een half uur geblesseerd op veld bleef liggen. Later werden bij hem gekneusde ribben en een hersenschudding vastgesteld. Ook zijn broer Ali Nino en ploeggenoot Marko van Huenen moesten destijds geblesseerd het veld verlaten en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.

Amateurvoetbal