Wodanseck helpt met 'ontspijkeren' voor het bouwdorp.
Volledig scherm
Wodanseck helpt met 'ontspijkeren' voor het bouwdorp. © Wodanseck

Voetballers Wodanseck bieden ‘corona-hulp’ in Heelsum en Wolfheze

WOLFHEZE  De spelersgroep van voetbalvereniging Wodanseck uit Wolfheze heeft dit weekeinde ‘crisishulp’ geboden aan mensen en organisaties die door de maatregelen rond het virus in de problemen zijn gekomen.

,,Aankomend weekend willen we het weer doen”, zegt aanvoerder Laurent Cornielje. ,,Hopelijk krijgt dit initiatief een vervolg van andere verenigingen, maar het moet wel verantwoord en toegestaan zijn.” 

(tekst gaat onder de foto verder)

Hulp bij de Spar met bevoorrading.
Volledig scherm
Hulp bij de Spar met bevoorrading. © Wodanseck

Mohammed el Ouardi van uitzendbureau Zorgtreffers en voetballer van Wodanseck nam het initiatief, en al snel sloten meerdere ploeggenoten zich aan voor de hulpactie.

,,We hebben gereageerd op oproepen voor hulp via ondermeer Facebook. ,,Daarna hebben we ons opgesplitst in twee groepjes. De ene groep is bij de Spar in Heelsum gaan helpen bij het bevoorraden, de andere heeft in Wolfheze spijkers uit pallets getrokken die nodig zijn voor een bouwdorp. Daarnaast zijn er nog twee spelersvrouwen bij een oudere vrouw gaan helpen in de tuin. Die vrouw heeft ons wel vijf keer bedankt. We hebben bij alle hulpacties uiteraard de voorzorgsmaatregelen van de overheid gevolgd door afstand te houden.”

Amateurvoetbal