Volledig scherm
PREMIUM
Een geëmotioneerde Ludwig Hartemink handhaaft zich met Arnhemse Boys in de derde klasse na een zenuwslopende nacompetitie, maar vertrekt toch naar MASV. © Jan Ruland van den Brink

‘Voetbalmarkt’: Vier spelers en de spanning van kiezen voor een nieuwe club

VoetbaltransfersOm hogerop te spelen, voor de gezelligheid, het geld of op gevoel. Overstappen naar een andere club gebeurt om diverse redenen.

Afgelopen zaterdag, middernacht, sloot de ‘transfermarkt’ in het amateurvoetbal.  In Arnhem was er een waterval van overschrijvingen, in de Betuwe totaal niet.

De Gelderlander vroeg vier spelers naar het hoe en waarom van hun overschrijving. Ludwig Hartemink gaat van Arnhemse Boys naar MASV,  Järell Lopulalan van De Treffers Onder 19 naar ESA, Lars Matse van RKHVV naar RKSV Driel en Emilj Astamirov van SKV naar DUNO.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1611 stemmen