Volledig scherm
VDZ, hier in actie tegen Kolping Boys, redde het niet tegen Witkampers: 3-7. © Gerard Burgers

Voetbalsters VDZ kunnen 3-0 voorsprong niet vasthouden

ARNHEM - Drie wedstrijden in zes dagen bleek iets te veel van het goede voor de voetbalsters van VDZ. De ploeg van trainer Hans Zwartkruis verloor dinsdagavond het inhaalduel in de eerste klasse C tegen Witkampers na een 3-0 voorsprong met 3-7.

VDZ speelde op Hemelvaartsdag al tegen De Zweef (1-0 winst) en zondag tegen kampioen Maarssen (0-4 verlies), maar leek daar tegen Witkampers aanvankelijk weinig last van te ondervinden. Binnen 20 minuten stond het 3-0 dankzij Maud Petersen en twee keer Anne Loth.

De tegenstander uit het Gelderse Laren kwam nog voor de rust vrijwel uit het niets op 3-2 en nam in de tweede helft het commando resoluut over. "Omdat een aantal dames er aardig doorheen zat na het zware programma, werd Maud Petersen, Kiki Swanenburg en Britt Jansen rust gegund. Dat was terug te zien in de tweede helft", vertelde Zwartkruis.

Witkampers kwam binnen een kwartier op 3-4 en het lukte VDZ ondanks enkele goede kansen niet meer langszij te komen. In de laatste 5 minuten stortte de thuisploeg in en verscheen er een geflatteerde nederlaag op het bord: 3-7.

VDZ heeft nu even rust. De Arnhemsen spelen op zondag 27 mei (De Zweef uit) de laatste competitiewedstrijd en richten zich dan op de districtsbekerfinale op woensdag 30 mei tegen Blauw Geel'55. Die wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van de tweedeklasser aan de Peppelensteeg in Ede.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal