Volledig scherm
Duno-trainer roy de haan © Gert Budding

Voorstel: vier duels schorsing Roy de Haan na rode kaart, DUNO-trainer dient verweer in

DOORWERTH - Trainer Roy de Haan van zaterdaghoofdklasser DUNO heeft van de aanklager van de KNVB een schikkingsvoorstel van 4 duels gekregen na zijn rode kaart in de laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen Smitshoek. Dat voorstel kreeg hij na, zo luidt de aanklacht, het ‘lichte duwen’ van arbiter Bernard Elissen.

De Haan laat er het er niet bij zitten en heeft een verweer ingediend. ,,Absoluut, ik ga uiteraard in beroep. Op een heel rustige manier heb ik mijn arm op de schouder van de scheidsrechter gelegd om in zijn gezichtsveld te komen”, legt de trainer uit wat er gebeurde op 14 december in het verloren duel (1-0). ,,Ik heb hem aangeraakt ja, maar met veel eerbied en alleen om zijn aandacht te krijgen.”

Omstreden treffer

Het voorval vond plaats tussen een kluwen van DUNO-spelers na een omstreden treffer van Smitshoek in het duel in Barendrecht vorige maand. Smitshoek-aanvaller Stefano Goncalves kwam duidelijk terug uit buitenspelpositie, maar stapte met een schijnbeweging over de bal heen, waarna Joey Kleijn kon scoren (1-0).

Gevolg was een uitbarsting van vrijwel de hele Doorwerthse ploeg, die vond dat de treffer moest worden geannuleerd omdat Goncalves in de baan van de bal stond en dus aan het spel deelnam. Daarbij kreeg De Haan rood, nadat hij zijn hand op de schouder van scheidsrechter Elissen legde. Daarop laste de arbiter een afkoelingsperiode in, maar de treffer bleef staan.

Amateurvoetbal