Volledig scherm
MASV-aanvoerder Jaimy Vahlkamp (links) grijpt in bij een aanval van SDOO. © Rolf Hensel

Vroege rode kaart deert MASV niet

MASV (4F) heeft zondagmiddag zonder al te veel moeite gewonnen van SDOO, 3-0. Ondanks een vroege rode kaart kwamen de Arnhemmers nauwelijks in de problemen.

MASV-verdediger Davy van der Kolk kon al binnen een kwartier inrukken. De linksachter ruziede nog wat na met zijn directe tegenstander na een vermeende handsbal. De woorden 'donder op man, gek' vielen bij de scheidsrechter verkeerd, waarop Van der Kolk rood kreeg.

"De scheids dacht dat ik het tegen hem had", vertelde een kalme Van der Kolk na afloop. "Maar ook toen de speler waar ik het tegen zei en ik uitlegden hoe het zat, wilde de scheidsrechter niet van mening veranderen. Dan houdt het op, als zelfs dit soort dingen al rood betekent."

Op het moment van zijn uitsluiting leidde de ploeg van Van der Kolk al wel. Direct na de aftrap zette MASV druk op de verdediging van SDOO. Michael Jaliens jaagde slim door op de centrale verdediger, die daarop de bal tegen Jaliens aanschoot en hem in eigen doel zag rollen, 1-0.

Kort voor rust werd Marc Comans in de zestien onderuitgehaald, Jaliens maakte vanaf 11 meter zijn en MASV's tweede doelpunt. In een makke tweede helft speelde de thuisploeg vooral op zeker, tegenstander SDOO kon simpelweg niet beter. Via een eigen doelpunt van Julian Schrijner werd het nog 3-0.

Amateurvoetbal