Volledig scherm
Rick Verlaan (rechts), hier tegen FC Zutphen, scoorde tegen SC Eefde de belangrijke gelijkmaker (2-2) voor vv Dieren. © Fons Sluiter

VV Dieren buigt achterstand om tegen Eefde en wint alsnog

DIEREN – VV Dieren won zaterdagmiddag in de derde klasse A op eigen veld met 3-2 van Sportclub Eefde. Een knappe prestatie, want na een klein half uur keek de thuisploeg tegen een verrassende 0-2 achterstand aan.

,,We begonnen niet agressief aan de wedstrijd tot mijn grote ergernis”, klaagde Wim Kamphuis, trainer van Dieren. ,,Eefde speelde erg fysiek met veel lange ballen en ze waren ook efficiënt.”

De thuisploeg knokte zich echter voorbeeldig terug in de verloren gewaande wedstrijd. Nog voor de pauze zorgde Niek van Asselt voor de aansluiting (1-2).

Kamphuis: ,,Na de pauze hebben we het over een andere boeg gegooid. Fanatiek en alles om te winnen. Dylan Fontein, 19 jaar pas, was vandaag geweldig. Hij stuurde de ene naar de andere steekpass en bracht zijn ploeggenoten voor de goal.”

Karakter

De aanvalsdrang en strijdlust werden beloond. Rick Verlaan maakte de 2-2, gevolgd door de 3-2 van Evert Palm, die later geblesseerd uitviel. ,,Op karakter kan het dus ook”, besloot Kamphuis. ,,Een zwaarbevochten overwinning, jammer van de vele kaarten.”

Na elf speelrondes staat Dieren op de vierde plaats in 3A met 24 punten. Aanstaande zaterdag staat er voor trainer Wim Kamphuis een pikante wedstrijd op het programma, als hij met zijn ploeg op bezoek gaat bij OVC’85, zijn vorige club. Het is tevens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal