Volledig scherm
Dieren (blauw shirt), hier in actie tegen SC Veluwezoom, werd opnieuw winnaar van de Rheden Cup. © Gerard Burgers

vv Dieren wint Rheden Cup opnieuw

DIEREN – vv Dieren heeft zaterdag evenals vorig jaar het toernooi om de Rheden Cup gewonnen. De gastheer won vier van de zes wedstrijden en speelde twee keer gelijk.

SC Rheden legde beslag op de tweede plaats. VVO werd derde, net voor buurman DVOV. SC Veluwezoom eindigde als laatste.

De organisatie van het toernooi, dat was uitgesmeerd over vrijdagavond en zaterdagmiddag, had een goede hand bij het samenstellen van het wedstrijdschema. Het allerlaatste duel tussen Dieren en Rheden kreeg door de tussenstand het karakter van een heuse finale.

Onderkant lat

Voor thuisploeg Dieren volstond een gelijkspel voor de toernooizege. Rheden drong daarom nadrukkelijk aan, maar kwam niet verder dan een bal tegen de onderkant van de lat.

Aan de andere kant sloeg Dieren wel toe. De 37-jarige Youssef Dazdaz, die twee jaar geleden nog bedankte voor de hoofdmacht, zette zijn ploeg op voorsprong. Vlak voor tijd kopte Joep Sangers Rheden nog naast Dieren (1-1).

In zijn nopjes

Wim Kamphuis, de nieuwe trainer van Dieren, was in zijn nopjes met de toernooizege. ,,Natuurlijk is dat leuk”, sprak hij. ,,Ik heb dit toernooi gebruikt om alle spelers in actie te zien. Vrijdagavond waren dat 24 spelers, en zaterdag 19 waarvan nog weer 6 andere.” De ex-trainer van OVC’85 had een goed gevoel. ,,We hebben een gretige groep met jongens die zich willen ontwikkelen.”

Volledig scherm
Dieren-aanvoerder Rick Verlaan heeft de Rheden Cup in ontvangst genomen uit handen van wethouder Marc Budel. © DG

Wethouder Marc Budel van Rheden reikte na afloop de beker uit aan Dieren-aanvoerder Rick Verlaan. Organisator Kees Woltering keek tevreden toe. ,,Het toernooi is goed verlopen. Jammer dat Veluwezoom bij de start van de tweede dag niet voldoende spelers had, waardoor we het schema moesten omgooien.”

Eindstand Rheden Cup 2018: 1. vv Dieren 14 punten, 2. SC Rheden 13, 3. VVO 9, 4. DVOV 8, 5. SC EDS 6, 6. Dierensche Boys 5, 7. SC Veluwezoom 3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal