VVO baalt, VVG viert de 1-3.
Volledig scherm
VVO baalt, VVG viert de 1-3. © BSR Agency

VVO komt zwakke openingsfase niet meer te boven op natte Pinkenberg

VELP – VVG heeft VVO op de eerste competitienederlaag van dit seizoen getrakteerd. De Velpenaren kwamen in eigen huis een matige eerste helft niet meer te boven: 1-3.

Falko Wielers schoot VVG al snel op voorsprong. Wielers’ treffer deed denken aan de prachtgoal die Hakim Zyech deze week in Valencia maakte. Niet lang daarna werd de 19-jarige VVO-doelman Max Janssen in de korte hoek verrast door Yannis Megens.

De bezoekers uit Gaanderen imponeerden in de beginfase tegen VVO, dat wel balbezit had, maar amper van de eigen helft kwam. Pas vlak voor rust kreeg VVO een eerste kans, en wat voor eentje. Thijs Janssens miste een rebound.

Met het inbrengen van de niet helemaal fitte routinier Bernie van Vloten kreeg VVO na rust meer controle. Het wedstrijdbeeld kantelde flink en VVO drukte VVG in het defensief. Een doelpunt bleef niet uit: Bas Korteling schoot een afgeslagen corner keurig binnen: 1-2. Na de aansluitingstreffer drong de ploeg van trainer Martijn van de Hel verder aan, maar het was VVG dat de wedstrijd besliste. Karsten Wielers kreeg de bal zonder het zelf te beseffen op de knie en zag de bal na een kluchtige kluts in het net verdwijnen.

,,Wij begonnen niet scherp”, vond VVO-coach Van de Hel. ,,Dat brak ons voor rust op. Over de tweede helft ben ik tevreden. Na wat tactische omzettingen controleerden we het middenveld en het spel. Als die voor ons ongelukkige 1-3 niet was gevallen, hadden we een punt gepakt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal