Volledig scherm
De finale van het Zilveren Bal-toernooi: Concordia Wehl-DCS. © Gerard Burgers

VVO laat het afweten op thuistoernooi

VELP – VVO is als vierde en laatste geëindigd tijdens de 30e editie van het jaarlijkse Zilveren Bal-toernooi. Donderdagavond was tweedeklasser Concordia Wehl met 5-2 te sterk. Zondagmiddag was de ploeg niet opgewassen tegen vv Dieren: 3-1. Het toernooi werd gewonnen door dcs: dat met 5-0 won van Concordia Wehl.

Pas in de slotfase zorgde Coen Jansen bij VVO vanaf elfmeter voor de eretreffer. Voor Dieren scoorden Mohammed Haouli, Teun van Uum en de debuterende A-junior Onur Özsu met een fraaie vrije trap. 

,,Teleurstellend”, oordeelde VVO-trainer Martijn van de Hel. ,,Voetballend moeten we veel meer kunnen brengen. Daar kwamen we niet aan toe, omdat we vaak de verkeerde keuze maakten”, sprak de oefenmeester, die komende donderdag voor vier dagen met zijn ploeg naar Marbella vertrekt. Zaterdag speelt VVO daar een oefenwedstrijd tegen VV LEO uit Loon. 

Collega-trainer Bram Wijnands was meer te spreken over het potje om de derde plek. De oefenmeester van vv Dieren gebruikte het duel om vijf A-junioren aan het werk te zien. ,,Dat is goed uitgepakt. Zeker het eerste uur hebben we aardig voetbal laten zien. Een prima georganiseerd toernooi met goede tegenstanders”, aldus Wijnands die komende zaterdag met zijn ploeg oefent tegen AVW’66.

Amateurvoetbal