Volledig scherm
Wesley Mortier (uiterst links) juicht na zijn doelpunt. © Gerard Burgers

Wesley Mortier is goud waard voor 'Boys' tegen DVOL

LENT - Hij heeft de reputatie van afmaker, maar zondag liet Wesley Mortier zich ook van een andere kant zien. De spits van Arnhemse Boys (zondag 4F) leverde bij de 3-2 zege op DVOL twee fraaie voorzetten af, die door Stefan Ordelman en Ricky Görtz tot doelpunten werden gepromoveerd. 

Omdat Luuk Geerlings en Jules Coenen scoorden voor DVOL stond het 2-2 kort voor tijd in de topper uit de vierde klasse F. In de slotminuut toonde Mortier zijn klasse als afmaker. Een dieptepass werd knap aangenomen en vervolgens feilloos in de lange hoek langs DVOL-doelman Jur Mombarg geschoten. 

,,Hij paste precies", sprak Mortier naderhand tevreden. De aanvaller wees op het belang van het duel. ,,We hadden de laatste twee duels punten verspeeld en dat zag je voor rust terug. Gelukkig hebben we na rust karakter getoond en kantelde de wedstrijd." 

DVOL-trainer Michael Brussen baalde van de nederlaag. ,,We hebben de kansen gehad, maar verzuimd om de 2-0 te maken. Daarmee doen we onszelf tekort. Op basis van de eerste helft hadden we een puntje verdiend."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal