Volledig scherm
Wim van de Born. © dg

Wodanseck rouwt om overlijden oud-speler Wim van de Born

WOLFHEZE - Op het veld van Wodanseck aan de Duitsekampweg in Wolfheze werd zaterdag een minuut stilte gehouden voor de wedstrijd Wodanseck-Zeewolde (vierde klasse B). De spelers droegen rouwbanden vanwege het overlijden van Wim van de Born, oud-speler van het eerste en het veteranenteam in Wolfheze.

Wim van de Born overleed vrijdag op 54-jarige leeftijd. Hij was al lang ziek, maar voetbalde ondanks zijn ziekte nog jaren door.

Volledig scherm
Het veteranenteam van Wodanseck houdt een minuut stilte. © dg

Van de Born begon bij Redichem. Hij verruilde de 'buurman' uit Heelsum lang geleden voor Wodanseck, waar hij nooit meer weg ging. Ook bij zijn eigen ploeg, de 45+ers, werd zaterdag een minuut stilte gehouden. 

Volledig scherm
Eerbetoon aan rugnummer 8 van Wim van de Born. © dg

Spelers van de club verzamelden zich zaterdagmiddag op het sportpark in Wolfheze om samen met zijn naasten te proosten op het leven van Wim van de Born. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal