Volledig scherm
SC Veluwezoom-speler Rifat Bugdayci (l) in het bekerduel met De Bataven. © Marina Popova

Zaterdagteam SC Veluwezoom trekt zich terug uit competitie

VELP - Het eerste elftal van SC Veluwezoom, uitkomend in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal, trekt zich per direct terug uit de competitie. 

'Om uiteenlopende redenen zijn er spelers gestopt en als je te weinig spelers hebt, kun je geen team meer formeren', aldus voorzitter Hans Knaken van de Velpse club dinsdagochtend. 'Vanmiddag gaat er een mail uit naar de KNVB.'

Trainer Jhonny van Beukering maakte maandagavond via Twitter al bekend dat zijn ploeg de competitie in 3A niet af zou maken. Enkele weken geleden stapte een groot deel van de selectie op, omdat financiële afspraken ‘buiten de club om’ niet werden nagekomen. Een aantal spelers kwam terug op dat besluit, maar het doek is nu toch gevallen. Zaterdag speelde Veluwezoom tegen Redichem haar laatste wedstrijd. De ploeg van Van Beukering verloor met 2-1.

AVW’66 zal niet blij zijn met het uit de competitie gaan van Veluwezoom. Bij het schrappen van alle uitslagen van de Velpse club, leveren de Westervoorters, die dit seizoen met 6-2 wonnen van Veluwezoom, drie punten in. Bij ESA, dat gelijkspeelde tegen de Velpenaren (2-2), gaat er slechts één punt af. AVW ’66 en ESA delen na het vertrek van Veluwezoom de koppositie in 3A met 39 punten uit 15 wedstrijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal