Volledig scherm
Vreugde op het veld bij DUNO (hier tegen DETO) na het bereiken van de laatste vier in het toernooi om de districtsbeker. © Erik van 't Hullenaar

Zege in Hengelo brengt DUNO volgend seizoen in KNVB-bekertoernooi

HENGELO (O)  DUNO heeft zich woensdagavond geplaatst bij de laatste vier van het toernooi om de districtsbeker. Daarmee verdient de hoofdklasser uit Doorwerth al vast een entreebewijs voor deelname aan de KNVB-beker volgend seizoen.

 De ploeg van inter-trainer Jan Oosterhuis versloeg Barbaros in Hengelo, Overijssel. De zege op de tweedeklasser kwam pas in het laatste kwart tot stand. Giovanni Scharrenberg brak de ban voor DUNO zeven minuten voor tijd (0-1), Roy Talsma stelde in de laatste minuut de zege veilig.

De overwinning en het feest werden omlijst met een rouwrand na het overlijden van erelid Jan van Veldhuizen eerder deze woensdag. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden. Ook droegen de DUNO-spelers een rouwband. 

DUNO speelt in de halve finale thuis tegen klassegenoot Sparta Nijkerk.  De andere halve finale gaat tussen Rohda Raalte en Vroomshoopse Boys. De halve finales worden gespeeld in de week van 4 tot en met 9 mei.

<reacties volgen vrijdag>

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal