Volledig scherm
Charlie Colkett, hier tegen NAC met de hoofdmacht, speelde zondag met Jong Vitesse in het met 7-1 gewonnen duel tegen Quick Den Haag. © Jasper Ruhe

Zevenklapper voor versterkt Jong Vitesse tegen Quick

ARNHEM - Een versterkt Jong Vitesse won zondagmiddag met liefst 7-1 van concurrent Quick Den Haag in de derde divisie zondag. Bij rust was de stand al 5-0 op sportcentrum Papendal in Arnhem.

Omdat de hoofdmacht van Vitesse zaterdagavond al tegen Feyenoord speelde (1-0 nederlaag) had trainer Joseph Oosting de beschikking over meer selectiespelers dan anders. Meest opvallende namen in zijn ploeg waren die van de middenvelders Charlie Colkett en Mukhtar Ali.

Het grootste verschil met de laatste drie duels, waarin Jong Vitesse dankzij drie gelijke spelen zes punten morste, was volgens Oosting dat de kansen werden afgerond.  ,,We zijn wel vaker oppermachtig, nu beslissen we de wedstrijd wel."

Lars ten Teije, Mitchell van Bergen, Cali Daniel, Gino Bosz en opnieuw Ten Teije zorgden voor de 5-0 ruststand tegen de nummer drie van de competitie. Na rust maakte invaller Bo van Essen er twee, tussendoor kreeg Quick een strafschop (hands, 6-1).  Oosting: ,,Quick is een ploeg die wil aanvallen, dat speelt ook mee."

Omdat koploper UNA ook won (0-1) blijft het verschil zes punten. Jong Vitesse speelt voor de winterstop nog uit bij Jong De Graafschap en EVV. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal