Volledig scherm
Ontgoocheling bij SML na de niet meer veracht nederlaag tegen VIOD: en daarmee de degradatie naar de derde klasse. © Marc Pluim

ZWARTE ZONDAG na degradatie SML: voetbal in Arnhem glijdt af

nacompetitieARNHEM -  Na ESA is ook SML gedegradeerd uit de tweede klasse van het amateurvoetbal. Door de nederlaag tegen VIOD (2-3) zondagavond is het hoogste niveau in Arnhem volgend seizoen de derde klasse.   

Volledig scherm
Drinkpauze bij SML - VIOD. © DG

Wesley Martens nam SML aanvankelijk op sleeptouw in de halve finale van de nacompetitie-wedstrijd tegen VIOD uit Doetinchem. De spits opende zondagavond op sportpark De Bakenberg in Arnhem de score voor rust met een schitterende goal: buitenkant voet in de kruising.

Op slag van rust kwam VIOD terug door Mike Severs. In de tweede helft pakte Martens zijn tweede goal mee: 2-1, maar dat bleek niet genoeg. Twee late treffers van VIOD, dat eerder Eldenia uitschakelde, betekenen degradatie voor SML.

Ook MASV kan het gat niet opvullen, want de derdeklasser uit Arnhem  verspeelde bij Concordia Wehl een 2-1 voorsprong. VIOD en Concordia maken volgende week uit wie tweedeklasser wordt.

Eerder degradeerde ESA uit de tweede klasse zaterdag.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal