Archiefbeeld: Wodanseck - SC Valburg
Volledig scherm
Archiefbeeld: Wodanseck - SC Valburg © Rolf Hensel

4B: Piepjong SC Valburg heeft tijd nodig, Elistha verzuimt door te drukken

VALBURG – SC Valburg verloor in de vierde klasse B met 2-4 van FC Lienden. ,,Geen schande”, vond trainer Bert Willemsen. ,,We hebben een zeer jong elftal. De leeftijden liggen tussen de 16 en 22 jaar. Dit team heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen.” 

Na de pauze ging het mis. ,,Zij scoorden binnen korte tijd vier keer. Daarna kwamen we goed terug”, wees Willemsen op de eindfase. Andy Nab en Tom Zegveld tilden de stand naar 2-4. ,,Daarna kregen we nog een paar goede kansen, maar helaas leverde dat geen puntwinst op”, treurde Willemsen.

Elistha verzuimt door te drukken

WAGENINGEN – Elistha verzuimde om na de 0-1 voorsprong tegen Wageningen door te drukken. Daardoor liet de Elster formatie de tegenstander terugkomen tot 1-1. ,,In de eerste helft liep het niet lekker. We konden niet tot kansen komen”, analyseerde trainer Johan Hendriks. Kort na de rust kwam Elistha toch op voorsprong door een doelpunt van Michael Melsasail: 0-1. ,,In die fase hadden we de wedstrijd moeten beslissen”, oordeelde Hendriks. Uit een corner werd de gelijkmaker binnen gekopt. ,,Gezien de krachtsverhoudingen vond ik dit wel de juiste uitslag:, gaf Hendriks aan.

EMM Randwijk al na 1 minuut geklopt

RANDWIJK - ,,Binnen 1 minuut waren we al geklopt”, treurde EMM-trainer Heino Zegveld na afloop. Zijn jonge ploeg was niet opgewassen tegen WAVV, dat dit jaar voor het eerst een standaardteam op de zaterdag heeft. De Wageningers wonnen overtuigend met 0-6. ,,Dit is niet leuk voor een jonge ploeg in opbouw, maar het is een goede leerschool voor deze groep”, zei Zegveld. Na de 0-4 ruststand liet Zegveld zijn ploeg compacter spelen om een desastreuze uitslag te voorkomen. Dit resulteerde in het feit dat WAVV nog maar tweemaal wist te scoren: 0-6.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal