Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek van het ongeluk in Arnhem is een eerbetoon ontstaan voor Paco Geutjes, die voetbalde voor onder meer De Graafschap, JVC en RKHVV. © Fons Sluiter/Ruud Voest

Afscheid van een fijn mens: ‘Het is onbeschrijfelijk dat juist Paco dit moest overkomen’

ARNHEM - Het overlijden van Paco Geutjes, afgelopen maandag, als gevolg van een ernstig verkeersongeluk in Arnhem raakt de regionale voetbalwereld. Sportverslaggever Onno Koster maakte de jonge speler van dichtbij mee in zijn eerste maanden bij het Huissense RKHVV, belde oud-trainers en ploeggenoten en schreef een portret     

Paco Geutjes liep zowel op het veld als daarbuiten fier rechtop, wat hem nog langer deed lijken dan de 1.88 meter die hij mat. Het gaf hem ook iets stoers, hautains bijna. Dat verdween op slag, als je met hem in gesprek was geraakt en hij die innemende glimlach op zijn gezicht toverde.

Quote

Hij gedroeg zich stoer en vol zelfver­trou­wen, maar hij kon ook verlegen zijn. Hij wilde slagen in het voetbal

Tom Patricola, Oud-trainer

Op die momenten zag je wie hij was. Een jongen nog maar, beleefd en vriendelijk. Een tikkeltje schuchter zelfs, tot hij over voetbal kon praten. Want dan kwam zijn bevlogenheid naar boven en liet hij zijn leiderskwaliteiten zien en nam hij zijn verantwoordelijkheid als teamspeler.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal