Volledig scherm
De Bataven-speler Ties van Huet in duel met Remy Klaassens van Achilles 1894. © Fons Sluiter

Bataven loopt ondanks winst nog achter de feiten aan

GENDT – De Bataven heeft in de degradatiewedstrijd tegen Achilles 1894 gedaan wat gedaan moest worden om kans te houden op hoofdklassevoetbal volgend jaar. De Gendtse ploeg won met 2-1 en heeft Achilles en Fortuna Wormerveer op flinke achterstand gezet, respectievelijk op drie en vijf punten.

Maar De Bataven moet nog altijd een ploeg voorbij voor directe handhaving. En dat is wat lastiger geworden. Zowel MSC als Be Quick Groningen won en Purmerstein speelde gelijk. De Gendtse formatie heeft nog twee wedstrijden om een achterstand van twee, vier of vijf goed te maken. Dat moet gebeuren bij Be Quick Groningen, volgende week, en een week later thuis tegen RKZVC.

De overwinning op Achilles was verdiend. De Gendtenaren voetbalden beter en kregen de betere kansen. Maar het duurde lang voordat de 1-0 viel. Een kwartier voor tijd kopte Koen van Gaal raak uit een voorzet van Ties van Huet. Even later knalde Damon van Hoften de 2-0 binnen. De bal ging onder de tot dan onpasseerbare keeper Morten Otto door.

Vijf minuten voor tijd werd het plots weer spannend door een goal van Stan Haanstra. Daar bleef het bij tot grote opluchting van de Gendtse fans.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal