Volledig scherm
De Bataven-speler Emile Lieuwen (rechts) houdt de bal knap binnen. © Fons Sluiter

Bataven maakt klapper in degradatiestrijd

SNEEK – De Bataven heeft zich zelf een prima kans gegeven om ook volgend seizoen op het niveau van de hoofdklasse te spelen. De Gendtse ploeg won in Sneek met 1-0 bij directe concurrent Sneek Wit Zwart. 

Het gevolg is dat de Gendtenaren nu samen met streekgenoot RKHVV op de gedeelde twaalfde plaats. Sneek volgt op drie punten en DHC op vijf. Jong Achilles is gedegradeerd en Heerenveen zo goed als.

Sneek en De Bataven bakten er voor de rust allebei bar weinig van. Emile Lieuwen was als enige dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

De tweede helft was van Gendtse kant een stuk scherper. Het overwicht leverde in de 71ste minuut de 0-1 op. Rob Aarntzen knalde een voorzet van Lieuwen binnen. Sneek zette nog even vol aan, maar keeper Jeroen Wels hield zijn doel schoon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal