Volledig scherm
Moerse Boys na goal tegen SC Bemmel © Dennis Kas

Bemmel blijft eersteklasser en kan zich opmaken voor wedstrijden tegen De Bataven en RKHVV

De droom van Bemmel over promotie naar de hoofdklasse is over. De eersteklasser verloor zondag in Zundert de halve finale in de nacompetitie om promotie met 2-1 (0-0) van Moerse Boys dat zich hierdoor plaatste voor de finale.

Bemmel raakte in de eerste helft al twee basisspelers kwijt. Ties Heutinck kreeg een knie op zijn dijbeen en werd vervangen door Luke Roelofs en Pepijn van Geenen kreeg net na het half uur zijn tweede gele kaart waardoor de bezoekers met 10 man verder moesten. 

Moerse Boys profiteerde pas na een kleine 70 minuten van het overtal. Joris Goossens werkte een corner van dichtbij achter keeper Bram van der Sluijs. Binnen een minuut was het echter alweer gelijk toen Luke Roelofs een snelle aanval goed afrondde.

Eigen goal

10 minuten later kon verdediger Dick Hendriks van Bemmel, die inviel voor Bas Disveld die het veld met een open beenwond op een brancard het veld verliet, wel door de grond zakken. Hij raakte de bal helemaal verkeerd waardoor die via de paal in het eigen doel eindigde.

De ploeg van coach Ronald Grotenbreg kreeg daarna nog wel kansen, maar de irritatie over de op zijn minst warrig fluitende scheidsrechter Barry Huizinga namen ook steeds verder toe. Aan de stand veranderde echter niets meer waardoor Bemmel na een al met al prachtig seizoen toch met lege handen staat. Geen hoofdklasse volgend seizoen maar wel wedstrijden tegen de gedegradeerde concurrenten RKHVV en De Bataven. Daar wordt naar uitgekeken, maar voor nu is het voor spelers en begeleiding gezien als een schrale troostprijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen