Volledig scherm
De Betuwse voetbalthriller in Oosterhout is beslist. © Erik van 't Hullenaar

Betuwse voetbalthriller: game, set en match voor GVA bij OSC: 4-6

NacompetitieOOSTERHOUT - In de tweede ronde van de nacompetitie werd OSC-GVA een waar spektakelduel op een sfeervol en goed bezocht Nieuw Balveren. Na 90 minuten stond het 3-3, maar hoewel GVA een man minder had liep het in de eerste verlenging uit naar 6-3, en gingen de Doornenburgers uiteindelijk met 6-4 naar de finale, die volgende week tegen DVOL wordt gespeeld.

Winnend coach Ronald Grotenbreg sprak van een 'Hitchcock'-partij en verliezend collega Manfred van den Broek noemde het een 'voetbalfeest'. Het was GVA-spits Tom te Boekhorst die in de eerste verlenging opstond en toesloeg met een fraaie kopgoal en een perfecte afronding in een counter. 

Daarmee was het 5-3 en even later maakte Ad Drost, die een niet te missen kans kreeg van Stan van der Welk, zelfs nog 6-3. In de tweede verlenging kon voor OSC alleen de onverwoestbare Richard Pol nog iets terugdoen.

Rode kaart

Het wedstrijdbeeld was steeds hetzelfde: OSC viel aan, GVA was uiterst effectief in de counter. Via Eric Peters en Bjorn Derksen kwamen de bezoekers op 2-0, maar de tegentreffer van Pol vlak voor rust, na een goede actie van Andy Berendsen, hield het spannend. Kort na de hervatting knalde Peters weer raak voor GVA nadat iedereen een voorzet van Floyd Pere had gemist. Kort hierna moest Bas Brom het veld verlaten na hands en scoorde Pol 3-2 vanaf de stip. 

Een woedend schot van Paul Selman betekende de gelijkmaker en GVA leek in de slotfase van de reguliere wedstrijd rijp voor de sloop. OSC-spits Ruben Jansen kreeg een paar enorme kansen, maar steeds zat er een been of een keepersarm tussen. In de eerste verlenging werd Oosterhout hard gestraft voor het missen van de kansen. ,,Dit is wel effe balen, maar het was een topwedstrijd en we hebben ook een topseizoen gehad," zei Selman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal