Volledig scherm
Civard Sprockel bij DUNO in gesprek met ex-international Wesley Sneijder. © Gert Budding

Civard Sprockel naar RKHVV

HUISSEN - Een paar dagen na de degradatie naar de eerste klasse heeft de Huissense club RKHVV bekend gemaakt dat Civard Sprockel het komende seizoen op De Blauwenburcht voetbalt. De 35-jarige oud-prof staat nu nog onder contract bij zaterdag-hoofdklasser DUNO uit Doorwerth.

Sprockel gaat naast zijn rol als speler in het eerste ook de JO19 van RKHVV trainen.

Sprockel zal het relatief onervaren elftal van RKHVV routine en body moeten geven, want de Huissense vereniging wil zo snel mogelijk weer terug naar de hoofdklasse en aan routine heeft Sprockel bepaald geen gebrek.

Sprockel betrad het betaalde voetbal bij Feyenoord waar hij de jeugdopleiding doorlopen had. Hij won er als jong broekje de UEFA Cup in 2002. Hoewel hij in de Europese campagne een basisplaats en wat invalbeurten kreeg, kwam het niet tot een echte doorbraak bij Feyenoord. Een jaar later werd hij verhuurd aan Excelsior. Daar zou hij vier seizoenen blijven voordat hij naar Vitesse ging. In Arnhem brak hij wel door. Hij speelde in vijf jaar 132 wedstrijden in de eredivisie.

Later speelde hij nog in de hoogste divisies van Cyprus en Bulgarije en onder trainer Ricardo Moniz bij Notts County in de Engelse League Two. In 2016 volgde hij Moniz naar eerstedivisionist FC Eindhoven. Daar beëindigde hij een jaar later zijn profcarrière. Hij is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen voor DUNO.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal